DORDRECHT – Inwoners van Dordrecht en omgeving hebben vorig jaar voor een grote hoeveelheid koffie gezorgd. Hoe? Door Douwe Egberts punten te doneren aan de voedselbank. Die kan, net als elk jaar, de punten inleveren voor koffie voor hun klanten. Een fijn, maar duur product. Het wordt daarom zeer gewaardeerd als er punten worden geschonken.
Meehelpen? Punten kunnen ingeleverd worden in de bussen die staan bij de Jumbo in Krispijn, de AH in Stadspolders en de Plus supermarkten in Dubbeldam en Stadpolders. Mensen kunnen ze ook inleveren bij een uitdeelpunt in de wijken. Opsturen is ook een optie. Dat kan naar Postbus 8001, 3301 CA in Dordrecht. De actie loopt tot 10 januari.

Over de voedselbank
De Voedselbank Dordrecht gaat voedselverspilling tegen en helpt arme gezinnen met een wekelijks voedselpakket. Momenteel maken er ongeveer 380 gezinnen in Dordrecht gebruik van de Voedselbank. ‘We verdelen het voedsel dat we krijgen van supermarkten en ondernemers in de regio op zes uitdeelpunten verspreid over de week. De Voedselbank Dordrecht is een vrijwilligersorganisatie met ongeveer 170 vrijwilligers.