PAPENDRECHT – In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen moest Drechtstreek een 0-1 nederlaag incasseren tegen buurman Alblasserdam, onder leiding van trainer Tim den Haan. De bezoekers legden na de 0-4 nederlaag van een week eerder een stevig potje voetbal op de mat, waarbij de ploeg fysiek zeer aanwezig was en Drechtstreek aanvankelijk nauwelijks in het spel liet komen.( foto’s van Piet van Beest).

Met name in het eerste deel van de wedstrijd slaagde Alblasserdam erin Drechtstreek ver terug te dringen op hun eigen helft. De blauwwitte brigade van Dennis Schoonewil kwam nauwelijks aan de bal en als de snelle en jeugdige voorhoede al aan de bal kwam, schuwden de bezoekers overtredingen niet om hen af te stoppen. Desondanks hield Drechtstreek stand tegen de felle aanvallen en slaagden Nik Semcesen en Timo Velberg erin om gevaar te stichten voor het doel van Alblasserdam-keeper Mert Budak. Ondanks kansen aan beide zijden bleef een doelpunt lange tijd uit. In de 41ste minuut was het Jordy Wemelsfelder van Alblasserdam die de 0-1 achter doelman Lars Koorevaar wist te deponeren. In een wirwar van spelers wist hij met een omhaal vlakbij het doel te scoren en zo de ruststand op 0-1 te bepalen.

In de tweede helft toonde Drechtstreek aan dat ze niet van plan waren zich verder te laten imponeren, en ze kwamen beter in de wedstrijd. Er ontstonden meer aanvallende bewegingen, maar dat leidde nog steeds niet tot een tegendoelpunt. Alblasserdam leek de druk ook goed te voelen, want de ploeg greep naar allerlei middelen om de voorsprong vast te houden. Er werden veel overtredingen gemaakt en het spel werd herhaaldelijk onderbroken door Alblasserdam-spelers die blessures veinsden, of doordat ballen ver buiten het veld werden geschoten. Scheidsrechter Willem van Bleek moest de wedstrijd hierdoor meermaals stilleggen, wat het ritme uit de wedstrijd haalde. Vanwege het harde spel van de gasten was hij gedwongen om zeven gele kaarten uit te delen. Aan het einde was er een blessuretijd van 16 minuten nodig, omdat het spel zo vaak werd onderbroken. Deze tactiek bleek aan het einde van de wedstrijd effectief te zijn geweest, want Drechtstreek slaagde er niet in de gelijkmaker te scoren en moest de overwinning aan Alblasserdam laten.

Na deze teleurstellende nederlaag moet coach Dennis Schoonewil zijn ploeg weer voorbereiden op de wedstrijd van volgende week. Dan spelen ze uit tegen Haastrecht, dat gelijk heeft gespeeld tegen Schoonhoven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.