Actueel

reageer als eerstdi 4 mei 2021

Drive-thru bloemenmarkt bij Dordtse zorgboerderij

DORDRECHT – Hoe raak je vijfduizend zelfgekweekte hanggeraniums kwijt als je door coronaregels je traditionele voorjaarsmarkt niet kan houden? Zorgboerderij De Veldlinden heeft er iets op gevonden. In de Dordtse Biesbosch wordt zaterdag 8 mei namelijk een drive-thru-bloemenmarkt gehouden.

Het principe van drive-thru is al beproefd door onder meer fastfoodketens. Het komt er op neer dat de klanten niet uit hun auto hoeven te komen en dat gekochte waren door een autoraam worden aangereikt of in de kofferbak geplaatst worden. “Dat principe passen wij hier zaterdag dus ook toe”, zegt Yvonne in ‘t Veld. De zorgboerin legt uit: “Mensen rijden via de Springerweg naar onze boerderij. Bij de parkeerplaats krijgen ze koffie of thee en limonade voor de kinderen en kunnen ze de bloemen en planten aanwijzen die ze willen hebben. Iets verderop, bij onze schuur, passeren ze de friteskraam, waar patatjes van onze eigen aardappelen gebakken worden. Via de Noorderelsweg rijden ze dan weer weg.”

Naast geraniums zijn er ook vlijtige liesjes, afrikaantjes, petunia’s, bidens en campanula’s. Wie op Moederdag wil zorgen voor een fleurige tuin of balkon doet niet alleen moeder een plezier. “De opbrengst van deze drive-thru hebben we hard nodig om het hoofd boven water te houden”, bekent Yvonne. “In oktober ging de grote herfstmarkt door corona niet door en nu ook de voorjaarsmarkt niet door kan gaan lopen we behoorlijk wat inkomsten mis”. De zorgboerderij kan niet rondkomen van enkel de dagbestedingsbudgetten van de zogenoemde hulpboeren. Dat zijn mensen met een beperking, die bij De Veldlinden dagelijks actief zijn.

De zorgboerin hoopt dat de herfstmarkt in oktober weer normaal door kan gaan. “Daar twijfelen we nog over. Eerst komende zaterdag maar eens zien of de mensen de weg naar onze boerderij nog weten te vinden”. De drive-thru duurt van 10.00 tot 14.00 uur, aan de Noorderelsweg 14. “Oh, en zet er nog even bij; op is op hè ! ”

 

Op de foto: Hulpboeren Christiaan (links) en Cees zijn met vrijwilliger Helga al druk bezig met de voorbereidingen op de drive-thru bloemenmarkt in de Dordtse Biesbosch.

 

Geef een antwoord