Actueel

reageer als eerstdi 23 feb 2021

Een gezondere leefstijl in dertig dagen

REGIO – De GGD Zuid-Holland Zuid roept inwoners in de regio op om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Het doel van de actie is in dertig dagen een zelfgekozen gezondere gewoonte aan te leren. Deze gezondheidscampagne loopt al enkele jaren succesvol in een aantal andere regio’s van Nederland. Vorig jaar deden er bijna 3.000 mensen mee en 90 procent van de deelnemers hield de uitdaging vol.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. De coronacrisis maakt ons er nogmaals van bewust hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Maar een gezonde leefstijl is door de huidige omstandigheden en maatregelen juist een extra uitdaging. De GGD Zuid-Holland Zuid helpt inwoners in maart in actie te komen voor hun gezondheid. Inwoners kiezen een concrete haalbare uitdaging die ze dertig dagen lang elke dag uitvoeren.

Invloed op je gezondheid
Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen om je gezonder te voelen. Complimenten geven, buiten zijn, op tijd naar bed, of dertig dagen zonder alcohol. Het doel van de actie is in die dertig dagen gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert om op een positieve manier een uitdaging met jezelf aan te gaan. Iedereen, jong en oud, kan mee doen. Op de website www.30dagengezonder.nl staan diverse ideeën voor uitdagingen en kan iedereen zich tot en met 1 maart 2021 aanmelden. Wie zich aanmeldt, ontvangt de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers om vol te houden. De eerste 250 deelnemers ontvangen een startpakket. De actie is ook te volgen op www.facebook.com/30dagengezonder en deelnemers maken kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Andere regio’s
De campagne is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek in samenwerking met GGD Hollands Noorden en GGD Zaanstreek Waterland. Dit jaar sluit dus ook de GGD Zuid-Holland Zuid bij de actie aan. Vorig jaar deden er bijna 3.000 mensen mee, van acht scholen en tweeëntwintig bedrijven. 90 procent van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. Ook Alles is Gezondheid en The Pando Network zijn samenwerkingspartner in deze actie.

Geef een reactie