Actueel

reageer als eerstzo 29 mrt 2020

Eenpersoons-live-voorstelling Waarnemer van Dordrecht gaat door

DORDRECHT – Ook Schouwburg Kunstmin heeft alle voorstellingen tot 1 juni moeten afblazen. In deze uitzonderlijke tijden gaat toch nog steeds één bijzondere voorstelling onverminderd live door. De 366 dagen durende voorstelling ‘De Waarnemer van Dordrecht’ vindt nog steeds plaats, twee keer per dag, tot en met de geplande einddatum 30 april 2020. Uiteraard met inachtneming van de benodigde veiligheidsmaatregelen. (Foto: Tom Croes)

Onafgebroken wordt de stad Dordrecht twee keer per dag waargenomen. Bij dit project, op initiatief van Kunstmin, betreedt bij elke zonsopgang en bij elke zonsondergang steeds een nieuwe Waarnemer het speciaal ontworpen object op het dak van het Energiehuis: het Venster op de stad. Van daaruit observeert de Waarnemer een uur onafgebroken en individueel de stad. Dit bijzondere project beleefde haar Nederlandse première op 1 mei 2019 en vindt sindsdien onafgebroken plaats, en gaat, zoals het er nu naar uitziet, door tot en met de geplande einddatum 30 april.

Individuele ervaring

Bij dit project gaat het om de individuele ervaring, van één persoon, en daarom kan deze voorstelling in deze roerige tijden toch doorgaan. Bij de waarneming en bij het betreden en het verlaten van het Energiehuis worden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM nauwgezet in acht genomen.

Uniek

In deze tijd waarin alle evenementen en voorstellingen in het hele land tot 1 juni zijn afgelast, gaat deze unieke voorstelling dus toch door. Uniek in Dordrecht en vermoedelijk ook uniek in Nederland. Waarnemers noteren direct na hun waarneming wat zij hebben beleefd en dat levert prachtige verhalen op. Lees alle observaties tot nu toe terug op www.waarnemervandordrecht.kunstmin.nl. Vooral nu alles lijkt stil te vallen en de werkelijkheid een andere is, vinden deelnemers de waarneming extra bijzonder. Waarnemer Jan Peter van Seters schreef: ‘Na de lente komt de zomer. De natuur gaat gewoon z’n gang. Al eeuwen lang. Ook dit virus zal overwonnen worden.’

Geef een reactie