ZWIJNDRECHT – Na het verlies in de eerste competitiewedstrijd (ZBC’97 5-2) was het voor Groote Lindt zaak om de eerste punten te behalen. Zaterdag kwam Schelluinen op bezoek op sportpark Bakestein. In de nacompetitiewedstrijd van vorig seizoen wist Groote Lindt te winnen van Schelluinen en hierdoor degradeerde de blauw-witten naar de derde klasse. Nu dus een competitiewedstrijd die direct al een open strijd was met veel inzet. (Foto: Groote Lindt).

De goed leidende scheidsrechter wist alles in goede banen te leiden. Het was Schelluinen dat de openingstreffer wist te maken. De ruststand was dan ook 0-1 in het voordeel van Schelluinen. Groote Lindt kwam sterker uit de kleedkamer en na zo’n 20 minuten kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan Groote Lindt op de rand van het strafschopgebied. Hicham Bachau nam plaats achter de bal en schoot feilloos langs de keeper van Schelluinen: 1-1. Groote Lindt ging meteen op zoek naar de volle winst in de wedstrijd. Rechtsback Ali Zahidi kreeg de bal op eigen helft en slalomde langs alle verdedigers om uiteindelijk de bal in het doel te schieten: 2-1. Schelluinen legde zich niet neer bij een mogelijke nederlaag en zette alles op alles in de aanval. De gelijkmaker kwam voort uit een goed opgezette aanval: 2-2. De verdediging van De Lindt kraakte, maar keeper Raymond Klootwijk wist met een aantal katachtige reddingen het eerste competitiepunt veilig te stellen.

Aankomende dinsdag speelt Groote Lindt thuis voor de Voetbal Rijnmond Cup tegen eersteklasser Brielle. De aftrap is om 20.15 uur. Op zaterdag 7 oktober is er opnieuw een thuiswedstrijd voor Groote Lindt, dan wordt het Dordtse Wieldrecht verwacht op sportpark Bakestein.