PAPENDRECHT – De eerste mijlpaal van ANWB AutoMaatje in Papendrecht is een feit. Afgelopen week werd de vijftigste rit ingepland voor een Papendrechtse deelnemer. Er zijn nu veertien vrijwilligers en dertig deelnemers. ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. (Foto: Sterk Papendrecht)

 

De dienst is er speciaal voor inwoners die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Hiervoor betalen zij een kleine onkostenvergoeding van 0,35 euro per kilometer. In Papendrecht wordt deze vrijwilligersdienst gefaciliteerd door Sterk Papendrecht.

De reacties van de deelnemers zijn positief. Zij ervaren het als heel prettig om thuis te worden opgehaald en weer keurig thuis te worden gebracht. De onkostenvergoeding per kilometer vinden zij schappelijk. De AutoMaatjes zelf vinden het ook een heel mooie manier om iets voor iemand te kunnen betekenen. Deelnemer en chauffeur stemmen samen af of er wordt gewacht of dat de chauffeur naar huis gaat en later terugkomt.

 

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje in Papendrecht kan bellen met de receptie van Sterk Papendrecht op telefoonnummer 078-6154741. De coördinator van ANWB AutoMaatje komt dan langs om meer uitleg te geven over de vervoersdienst en eventueel direct de inschrijving te regelen. Na inschrijving kunnen deelnemers zelf de ritaanvraag doen via de receptiemedewerkers van Sterk Papendrecht, het liefst dit twee werkdagen van tevoren.

 

Meer weten over ANWB AutoMaatje of meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Papendrecht. Bel 078-6154741 of stuur een e-mail naar automaatje@sterkpapendrecht.nl. Bekijk de website voor meer informatie www.sterkpapendrecht/automaatje.nl.