DORDRECHT – Voor het eerst na de grote verbouwing wordt pp zaterdag 13 november om 15.00 uur weer een orgelconcert gegeven in de Wijnstok in Dubbeldam. Dit feestelijke concert wordt gegeven door de organist van deze kerk, Johan den Hoedt.

Den Hoedt heeft voor deze gelegenheid een programma samengesteld met naast bekende orgelwerken als Toccata, Adagio und Fuga in C-dur (BWV 564) van Johann Sebastian Bach en Sonate d-moll opus 65 nr.6 van Felix Mendelssohn Bartholdy, ook meer eigentijdse werken van Nederlandse bodem, zoals Passacaglia van Jan Welmers, Shalom van Toon Hagen en Petit Suite pour Grand Orgue van Hayo Boerema. Via de beamer kan meegekeken worden bij de speeltafel.

Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten, een drankje te nuttigen en een kijkje te nemen bij de cd-tafel. De entree is vrij, maar omdat dit soort concerten niet voor niets kunnen wordt aan de uitgang wel uw financiële ondersteuning gevraagd middels een collecte. De kerk is te vinden aan de Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht, waar ook ruim voldoende parkeerplaats is.