Actueel

reageer als eerstdo 14 jan 2021

Eerste paal nieuw sociale huurwoningen Patersweg

DORDRECHT – Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire, Johan Bombach, directeur bij Trebbe Wonen, en Marco Stam, wethouder Wonen hebben woensdag symbolisch de eerste paal geslagen voor 30 nieuwe appartementen en 18 eengezinswoningen in de sociale huur aan de Patersweg in Oud-Krispijn. Op afstand weliswaar, maar tegelijkertijd met de officiële eerste paal op de bouwplaats.

“Oud-Krispijn is de afgelopen jaren enorm opgebloeid, met veel nieuwe woningen”, zegt wethouder Stam. “Ik ben blij dat er nu ook weer sociale huurwoningen bijkomen. Daar is veel belangstelling voor, zeker in een populaire wijk als Oud-Krispijn. De afgelopen jaren zijn er veel verouderde sociale huurwoningen gesloopt. Het is belangrijk om met nieuwbouw het aantal sociale huurwoningen weer op peil te brengen. Deze woningen van Trivire en Trebbe zijn daar een mooie stap in.”

Bijzonder snelle bouw

De bouw is deze woensdag van start gegaan en acht weken later staat het casco van de woningen al overeind. Naar verwachting wordt de eerste woning nog voor de zomer opgeleverd. Als alles voorspoedig verloopt, dan is het totale project eind 2021 volledig afgerond. A3 Architecten uit Rotterdam heeft gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die Oud-Krispijn kenmerkt. De woningen en appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC.

Geef een reactie