Actueel

reageer als eerstdo 8 jul 2021

Eerste woningen Amstelwijck Park verkocht

DORDRECHT – De belangstelling voor de eerste fase van Amstelwijck Park is groot. Inmiddels zijn veel woningen verkocht of onder optie. Na de zomervakantie gaat de vervolgfase in de verkoop. In totaal komen in de nieuwe Dordtse woonwijk op het voormalige Refaja-terrein 190 duurzame woningen. De woningen worden verkocht door ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht en door OZP Makelaars. ABB zorgt ook voor de realisatie.

De kopers kiezen voor dit  project vanwege de natuurrijke uitstraling van de wijk en de centrale ligging. De woningen zijn ook erg in trek vanwege de ruime tuinen en de duurzaamheid. Door middel van de vele ruwbouwopties kan de koper bovendien de woning naar wens aanpassen, waardoor elke woning uniek is. Ook voor de appartementen is de belangstelling groot. Een groot deel van de appartementen is onder optie, maar er zijn nog enkele beschikbaar, meldt ABB.

Wonen in een park

ABB Bouwgroep zorgt voor een parkachtige omgeving in de wijk. Er worden circa 250 bomen extra geplant die voor verkoeling zorgen tijdens de hitte van de zomer. Daarnaast wordt een deel van de gezonde bomen die op het terrein staan verplaatst en worden niet meer levensvatbare bomen hergebruikt tot materialen voor het project. De wijk krijgt een daarmee groen uiterlijk. Het vele groen zorgt voor biodiversiteit en klimaatadaptiviteit. Het wordt niet alleen een aantrekkelijke wijk voor mensen om te wonen, maar ook dieren, waaronder vogels en insecten kunnen hier goed leven. De groene en autovrije parkzone wordt een doorlopend en avontuurlijk speelgebied. Een aantal plekken wordt ingericht met houten speeltoestellen of andere natuurlijke speelmogelijkheden. Kinderen kunnen onder andere klimmen en klauteren over natuurlijke evenwichtsbalken of verstoppertje spelen achter de vele bomen en struiken.

Info: amstelwijckpark.nl.

 

Geef een antwoord