Actueel

reageer als eerstdi 17 nov 2020

ELCEE verhuist naar DistriPark

DORDRECHT – Het Dordtse bedrijf ELCEE verhuist naar DistriPark Dordrecht. Het verruilt zijn huidige huisvesting op Dordtse Kil I voor het nieuwe logistieke bedrijventerrein in Dordrecht. Borghese Logistics uit Nijkerk gaat de logistieke ruimte aan ELCEE verhuren. ELCEE produceert geëngineerde industriële halffabricaten voor transport, machinebouwbouwnijverheid, scheepbouw, offshore en apparatenbouw. De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2021.

Onlangs werd al bekend dat Borghese Logistics in totaal 3,2 hectare grond heeft aangekocht op DistriPark Dordrecht, waarvan ruim 22.000 vierkante meter zal worden gebruikt voor de bouw van een distributiecentrum voor de logistieke markt. ELCEE zal hiervan 14.000 vierkante meter gaan gebruiken voor met name opslag van materialen en producten. Er komen ongeveer 140 medewerkers te werken op deze nieuwe locatie. In totaal heeft ELCEE driehonderd medewerkers op achttien locaties wereldwijd, waarvan een derde in Azië. Dat het hoofdkantoor in Dordrecht is en blijft, stemt wethouder Maarten Burggraaf trots: “Nadat we eerder met Crocs al een aansprekend, nieuw bedrijf op DistriPark Dordrecht mochten verwelkomen, ben ik erg blij dat we ook plaats kunnen bieden aan een echt Dordts bedrijf als ELCEE. Maar tegelijk ook een bedrijf dat een grote internationale speler is in deze markt. Door ze de mogelijkheid te geven om binnen onze gemeente door te groeien, zorgen we er ook voor dat werkgelegenheid voor Dordrecht en de Drechtsteden behouden blijft.”

Met Crocs Europe B.V. en ELCEE zijn de eerste twee nieuwe bedrijven op DistriPark Dordrecht bekend. De gemeente Dordrecht is ook voor de andere beschikbare kavels in fase 1 volop in onderhandeling met geïnteresseerde partijen. De verwachting is dat hierover op korte termijn meer bekendgemaakt zal worden.

 

 

Geef een reactie