Actueel

reageer als eerstdo 10 jun 2021

Elektrische deelscooterdienst start in Dordrecht

DORDRECHT – Vanaf deze week zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Dordrecht beschikbaar. Het bedrijf mag honderd deelscooters in de stad plaatsen, die via de GO Sharing-app gevonden en geboekt kunnen worden. Onze fotograaf signaleerde er al één op de Bankastraat. (Foto: Thymen Stolk)

De deelscooters van GO Sharing zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100 procent elektrisch. Iedereen met een rijbewijs en de kan gebruik maken van de dienst. Het elektrische deelvervoer helpt om de mobiliteit in de stad te verduurzamen en om Dordrecht leefbaar en bereikbaar te houden. De deelscooters bieden mogelijk een alternatief voor autoritten in de stad, met als gevolg minder autodrukte en minder CO2-uitstoot.

23 cent per minuut

“GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen,” zegt CEO Raymon Pouwels. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent.”

Geef een antwoord