Actueel

reageer als eerstdi 26 mei 2020

Europa Kinderhulp bedenkt alternatieve actie voor kwetsbare kinderen

REGIO – Ongeveer duizend kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland worden jaarlijks opgenomen door vakantiegezinnen in Nederland die zijn aangesloten bij Europa Kinderhulp. Zij geven deze kinderen een plekje in hun gezin gedurende twee weken en zorgen voor aandacht en warmte. Juist nu die kinderen het extra hard nodig hebben vanwege de lockdowns kunnen ze niet komen. Dat is voor het eerst in bijna zestig jaar dat de organisatie bestaat. Daarom is een actie bedacht om de kinderen toch een beetje vakantie te bezorgen in de vorm van ‘funboxen’ vol lekkernijen, spelletjes en leuke spulletjes.

Europa Kinderhulp streeft ernaar ongeveer 4.000 funboxen te kunnen bezorgen bij kinderen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Oekraïne. Uit deze landen komen jaarlijks de kinderen die via uitzendende organisaties geselecteerd worden en in aanmerking komen voor een vakantie in Nederland. Ook in Dordrecht worden jaarlijks rond de honderd kinderen door vakantieouders opgevangen. In plaats van een vakantie in Holland bezorgt Europa Kinderhulp dit jaar een vakantiedoos bij hen: ‘From Holland with Love’. Tenminste, dat was het plan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en een ware uitdaging voor de organisatie. Al snel werden handen ineengeslagen, ideeën geopperd en ging een actieteam aan de slag.

Doe mee

De vele medewerkers en de trouwe vakantieouders van Europa Kinderhulp werken hard mee om het plan voor elkaar te krijgen. Maar ze kunnen nog wat extra hulp gebruiken. De vakantiekinderen kijken een heel jaar uit naar de vakantie die ze dit jaar moeten ontberen. Wie de actie wil steunen gaat naar www.europakinderhulp.nl/fromhollandwithlove voor een bijdrage aan een doos vol lekkernijen, spelletjes en leuke spulletjes. Wil je op een andere manier meehelpen of meer weten over de actie? Kijk op Facebook of mail naar fromhollandwithlove@europakinderhulp.nl.

Geef een reactie