Actueel

reageer als eerstdo 23 mei 2019

Extra workshops Kindersynode

DORDRECHT – Onderdeel van de Kindersynode is het onderwijsprogramma ‘Sanne’s Synode’. Drieëntwintig schoolgroepen uit Dordrecht hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan het programma rondom de viering van 400 jaar Synode en het was een groot succes.

Onderwijsprogramma

Leerlingen kijken gezamenlijk de film Sanne’s Synode en voeren vervolgens twee opdrachten uit. Na het bekijken van de wandplaat van illustrator G.J.B. van Hove, dat is gebaseerd op het beroemde schilderij van Pouwels Weyts de Jonge, gaan de leerlingen in discussie over identiteit en religie. De tweede opdracht is het maken van een tekening. Alle leerlingen moeten samen een tekening maken, maar ze mogen niet met elkaar praten. De uitdaging heeft al ware kunstwerken opgeleverd.

De beschikbare plaatsen voor de workshops zaten snel vol. Vanwege het succes van de Kindersynode heeft het Onderwijsmuseum besloten nog tien extra workshops te vergeven aan geïnteresseerde scholen. Docenten die hun school of klas nog willen aanmelden kunnen contact opnemen met de afdeling Educatie van het Nationaal Onderwijsmuseum via [email protected].

Geef een antwoord