Actueel

reageer als eerstvr 7 feb 2020

Familiedag bij jubilerende Vereniging De Binnenvaart

DORDRECHT – Deze week is het dertig jaar geleden dat een aantal gedreven mensen bij elkaar kwam om vereniging ‘De Binnenvaart’ op te richten. Inmiddels is de vereniging niet meer weg te denken in en rond de binnenvaart en telt 2.930 ingeschreven leden.

Komende zaterdag is er van 10.00 tot 16.00 uur een familiedag in het Binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried. Gidsen laten gasten de nieuwe tentoonstelling ‘Voortstuwing’ beleven. Bij de koffie wordt iets lekkers geserveerd. Voor kinderen zijn er speciale kleurplaten, voorzien van allerlei binnenvaartafbeeldingen. Stiften, kleurpotloden en verf zijn beschikbaar dus. Het Binnenvaartmuseum is aan de Maasstraat 13 en de toegang gratis. Het museum is behalve deze zaterdag standaard geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en voor groepen op

Nieuwe website

Omdat de vereniging niet alleen met het verleden maar ook met de toekomst bezig is werd het tijd voor een nieuwe look op internet. Daarom presenteren zij op de dertigste verjaardag een geheel vernieuwde website: www.debinnenvaart.nl. De agenda en de nieuwsberichten komen in beeld, de inhoud is geactualiseerd en veel gebruiksvriendelijker geworden. Ook is er een overzicht van het Binnenvaartdocumentatiecentrum op de website terug te vinden. is nu ook op de website te vinden. In de internationale databank  zijn ook de data van binnenvaartschepen met foto’s opgenomen. Deze databank is gekoppeld aan de in 2018 gelanceerde Binnenvaartapp die veelvuldig geraadpleegd wordt en daarmee duidelijk in een behoefte voorziet.

Franse Motor

Ook op het schip MAROT wordt hard gewerkt aan de toekomst. Het ruim van de Franse MAROT wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek door een entree met trappen. In het ruim komen binnendekken en nieuwe ruimschilden. In de loop van het jaar zal de MAROT afmeren in de zuidelijke insteekhaven van de voormalige scheepswerf De Biesbosch en wordt het centrale schip van Leefwerf De Biesbosch.

 

Op de foto: Maritiem varend erfgoed VEERDIENST 3 uit 1898 is omgebouwd van stoom naar schone diesel. Eigendom van De Binnenvaart.

 

 

Geef een reactie