DORDRECHT – Op 24 april 1964 werd op het Van Oldebarneveldtplein Winkelcentrum Crabbehof geopend. Dat wordt vanaf 24 april 2024 uitgebreid gevierd. (Foto: Stolk Fotografie)

Natuurlijk, er is in zestig jaar tijd ontzettend veel veranderd, zegt Ruud Klijn, sinds 2002 ondernemer in het winkelcentrum én sinds twee jaar voorzitter van de winkeliersvereniging. “Het winkelcentrum zelf heeft in de loop der jaren natuurlijk de nodige opknapbeurten ondergaan. De meest opvallende aanpassing was het aanbrengen van de glazen overkapping, waardoor het winkelend publiek heerlijk droog winkelt. Een winkelcentrum in de open lucht, zou ik zo zeggen. De sfeer op het plein wordt weer verhoogd door het ophangen van hanging baskets met bloeiende planten. Natuurlijk is in de loop der tijd het winkelaanbod flink veranderd. Maar wat vooral de boventoon voert, zijn de zeer gemotiveerde ondernemers die met hun vakmanschap en kwaliteit laten zien dat zij een mooi en gevarieerd productaanbod aanbieden op ons plein tegen zeer interessante prijzen. Slim Shoppen dus.”

Volledige bezetting

De bezetting in het winkelcentrum is 100 procent en bestaat uit zo’n tweeëndertig speciaalzaken. De keukens uit diverse windstreken zijn vertegenwoordigd: Chinees, sushi, pizza, snackbar, döner, kebab, een grillrestaurant. Er is een Poolse en een Turkse supermarkt, maar ook die van grote ketens Lidl en Dirk. Verder een gemakswinkel voor onder andere tijdschriften, een fietsenwinkel, drogisterij, juwelier, bloemenwinkel, vishandel, schoenmaker, kledingwinkels en een uitzendbureau, een audicien, een automaterialenzaak, elektronicawinkel , computerzaak en kappers. “Een prima aanbod”, vat Klijn samen. “En verder zijn we gewoon heel blij met een mooi winkelplein, zonder leegstand. Mooi voor onze klanten is natuurlijk ook de bereikbaarheid en gratis voor de winkels parkeren. Er is dus alle reden om feest te vieren. Op 24 april is de aftrap van een feestelijk jaar.”

Samenwerking

Op de feestelijke aftrapdag, deze woensdag, gebeurt er tussen 13.00 en 17.00 uur van alles. Er is livemuziek, er is een bijzondere jukebox, kinderen kunnen zich laten schminken en winkelend publiek kan op een zeer aangename manier verrast worden bij de kassa in één van de vele winkels in het winkelcentrum, als ‘Mister Pin’ voor hen blijkt af te rekenen.

Bestuur

De festiviteiten komen uit de koker van de winkeliersvereniging. Een goed verenigde club die allerlei gezamenlijke acties op touw zet, maar ook zorgt voor beheer, onderhoud en de PR. “Veel zaken worden door de verenigingen geregeld”, vertelt Klijn. “In het veranderende winkelbeeld en samenstelling van onze winkels verandert ook de invulling van aloude gewoontes en festiviteiten. De huidige ondernemers hebben mogelijk andere ideeën voor toekomstige activiteiten op en rondom ons plein. Daarvoor is de vereniging voortdurend op zoek naar extra bestuursleden. Mensen die voor het feestjaar én de toekomst met unieke en ludieke ideeën hun bijdrage willen leveren. Wie het huidige wil bestuur wil komen versterken kan ons mailen: wccrabbehof@gmail.com.”

Meer info: www.winkelcentrumcrabbehof.nl.

Toen en nu…Er is in de loop van zestig jaar veel veranderd. Wat is gebleven: een gevarieerd winkelaanbod en gemotiveerde groep met winkeliers. (Foto: Winkelcentrum Crabbehof)