Actueel

reageer als eerstdi 23 nov 2021

Fietspad over Merwedebrug drie maanden dicht in 2022

DORDRECHT – Van 31 januari tot eind april 2022 is het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Rijkswaterstaat vervangt de oude houten balken en brengt een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkomen bij het verwijderen van de balken. De nieuwe houten balken worden voorzien van een rode asfaltlaag. Hiermee is het fietspad weer comfortabel bruikbaar voor de komende jaren. (Brom)fietsers moeten rekening houden met circa een half uur extra reistijd. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Tijdens de werkzaamheden, die plaatsvinden vanaf een ponton op het water, zijn er enkele alternatieven: waterbus lijn 22 tussen Papendrecht en Dordrecht en de Baanhoekbrug. Er wordt nog gekeken naar een alternatief voor (brom)fietsers, met name in de ochtendspits. ‘Binnenkort meer nieuws over de alternatieven voor de oversteek’, meldt wethouder Rik van der Linden (Verkeer).

Stremming basculebrug
De onderhoudswerkzaamheden starten met het fietspad op de basculebrug. Hierdoor wordt de brug niet bediend voor de hoge scheepvaart van maandag 31 januari tot en met zondag 27 februari 2022. Er zijn continu twee onderdoorvaartopeningen voor lage scheepvaart beschikbaar. Gedurende het werk geldt er een hoogte- en breedtebeperking.

Geef een antwoord