DORDRECHT – Voor maandag 11 december om 19.30 uur heeft FilmClub De Witt The Old Oak geselecteerd, een sociaal drama van Ken Loach over een traditionele Engelse pub.

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat ze het toch samen moeten doen.
De film wordt vooraf ingeleid en na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten en andere filmliefhebbers te ontmoeten. Als extra voor de Filmclubbezoekers zal de Stadsbrasserie, in hetzelfde pand aan de Nieuwstraat 60-62 Dordrecht, een speciaal Filmclub-menu serveren. Kaarten: 11,50 euro. Met Cinevillepas en Strippenkaart gratis. Reserveren voor zowel de film als het menu kan via www.dewittdordrecht.nl.