PAPENDRECHT – GKN Fokker, onderdeel van het internationale GKN Aerospace, gaat de komende jaren flink uitbreiden met nieuwe bedrijfshallen en een bedrijfscampus. Deze uitbreiding levert naar verwachting zo’n 500 tot 800 extra arbeidsplaatsen op. GKN Fokker maakt in Papendrecht onderdelen voor vliegtuigen en helikopters. Het bedrijf wordt bij de uitbreiding geholpen door Smart Delta Drechtsteden waarin overheid, bedrijven en onderwijs van de regiogemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam betrokken zijn.

Op dit moment zoekt GKN Fokker al meer dan 70 medewerkers voor diverse functies van metaal bewerking, tot assemblage, productie, logistiek, teamleider, engineer, spuiter, lijmer/, tot aan medewerker onderhoud en kwaliteit. GKN Fokker werkt samen met WSP Baanbrekend Drechtsteden, Kickstart Drechtsteden en het MBO platform van BAAS om het onbenut potentieel op de arbeidsmarkt kansen te bieden. Het bedrijf start met het opleiden van nieuwe medewerkers en zoekt kandidaten die bijvoorbeeld nu nog een uitkering ontvangen. Fokker werft gemotiveerde en gekwalificeerde mensen uit de regio, die aan de slag willen bij dit gerenommeerde bedrijf.

Fokker Campus

Nieuwe werknemers van GKN Fokker kunnen rekenen op voldoende begeleiding tijdens een uitgebreid on-boarding programma. Er zullen meerdere leerwerktrajecten worden ontwikkeld en worden uitgevoerd voor de talenten in de Drechtsteden. Ook voor de lange termijn is er een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingstraject. De speciale Campus Academy die in 2022 van start gaat, is helemaal ingericht op duurzame talentontwikkeling en arbeidsmarktparticipatie. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kansen bij GKN Fokker zie www.baasoverjeeigentoekomst.nl/fokker.