Actueel

reageer als eerstvr 17 mei 2019

Frummeltjes Festijn in Stadspolders

DORDRECHT – Op zaterdagochtend 18 mei vindt op het terrein van Verloskundigenpraktijk Lucina in de Stadspolders voor de tweede keer het Frummeltjes Festijn plaats, een festival voor alle (aanstaande) ouders en grootouders van kinderen tot zes jaar. Het festival is een initiatief van diëtiste Aileen de Vogel en Laura van der Geer, draagdoekenconsulent bij Wrapped Around, die allebei hun werkzaamheden verrichten vanuit het gebouw van Lucina. (Foto: Frummeltjes Festijn)

De beide ondernemers kwamen met elkaar in contact, omdat ze beiden in hetzelfde gebouw werkten. Aileen: “En omdat we ontdekten dat we als beginnende ondernemers tegen dezelfde dingen aanliepen, besloten we eens met elkaar af te spreken. Tijdens dat gesprek merkten we meteen dat het enorm klikte. Samen ontdekten we ook dat er best wel eens animo zou kunnen zijn voor een soort beurs waar ondernemers en organisaties die zich richten op jonge kinderen zich gezamenlijk presenteren. Het duurde niet lang voordat het idee voor het Frummeltjes Festijn werd geboren.”

Gezellige drukte

Bij Verloskundigenpraktijk Lucina werd het idee enthousiast onthaald en daarmee was meteen de locatie ook geregeld. Op een zonnige dag in 2018 werd het terrein voor het gebouw van Lucina ingericht met verschillende kraampjes waarachter de deelnemers zich konden presenteren, er was een springkussen, eten en drinken én er waren diverse workshops waaraan de bezoekers konden deelnemen. Aileen: “Het was een gezellige drukte en overal zag je geschminkte kinderen rondlopen. De ouders konden hun vragen stellen aan de organisaties die er waren, er kon zelfs geshopt worden: er was van alles te doen!”

Even iets leuks met de kinderen

Het succes van de eerste editie vroeg om herhaling, en de tweede editie staat momenteel voor de deur. Op zaterdagochtend 18 mei zijn alle ‘frummeltjes’ uit Dordrecht welkom om samen met hun ouders veel plezier te hebben tijdens het Frummeltjes Festijn. Aileen: “Maar ook om kennis te maken met de plaatselijke dienstverlening op het gebied van welzijn, gezondheid en educatie. Er zijn ontzettend veel deelnemers die zich hebben aangemeld, op onze website staan ze bijna allemaal op een rijtje. Er zijn tien kramen en binnen zijn er diverse workshops te volgen. Wat we heel belangrijk vinden, is dat het een dag van Dordtenaren, voor Dordtenaren is. Dus wil je even met je kinderen iets leuks doen? Dan is het Frummeltjes Festijn zeker een bezoekje waard!”

Frummeltjes Festijn, 18 mei van 10.00 tot 14.00 uur, H.R. Holst-erf 134. Meer informatie op: www.frummeltjesfestijn.nl.

 

Op de foto: Laura en Aileen, de initiatiefnemers van het Frummeltjes Festijn.

Geef een reactie