Actueel

reageer als eerstvr 11 jun 2021

Gemeente helpt starters op woningmarkt met extra lening

DORDRECHT – De nieuwe starterslening van de gemeente Dordrecht is inmiddels zes keer verstrekt. Starters op de woningmarkt kunnen de lening vanaf 1 januari aanvragen. Deze vrijdag kreeg de eerste huizenkoper met een starterslening een felicitatiebloemetje van woonwethouder Marco Stam. Met een starterslening kunnen starters in Dordrecht gemakkelijker een huis kopen. De lening was voor mevrouw Van der Aar het laatste zetje om de gewenste woning aan de Soembastraat te kopen. (Foto’s: Thymen Stolk)

De starterslening helpt met het overbruggen van het aankoopbedrag en de maximale hypotheek van een woning. Sinds januari zijn er vijftien aanvragen in behandeling genomen door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) die de starterslening verstrekt. Hiervan zijn zes leningen tot nu toe verstrekt. Voor de vijftien aanvragen is nu ongeveer de helft van de beschikbare middelen (totaal 1 miljoen euro) uitgeleend of gereserveerd. Aanvragen kan dus nog steeds. Een starterslening komt bovenop de normale lening (de hypotheek). Aanvragers kunnen een starterslening krijgen tot maximaal 20 procent van de aankoopsom (250.000 euro), met een maximum leenbedrag van 50.000 euro. De gemeente biedt de starterslening aan via het SVn.

Voorwaarden

Om een starterslening te kunnen krijgen, moet een aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn te vinden op www.dordrecht.nl/starterslening. Daar staat meer informatie en kunnen geïnteresseerden een aanvraag doen. Een starterslening is pas aan te vragen als de koper een (voorlopige) koopovereenkomst heeft gesloten, onder voorbehoud van financiering.

Geef een antwoord