DORDRECHT – Afgelopen donderdag moesten de bewoners van de Weeskinderendijk via de krant (AD) vernemen wat het college precies bedoelt met een semi-actieve verwerving. De gemeente heeft verzuimd de bewoners van de Weeskinderendijk te informeren over het raadsvoorstel en de gronden waarop dit is gebaseerd. Het platform Weeskinderendijk heeft daarom een brief gestuurd aan het college van B&W in reactie op het krantenbericht en het raadsvoorstel. In de brief geven zij aan te balen van het participatieproces en de schandalige communicatie. (Archieffoto: Stolk Fotografie)
De leden van het platform zijn erg verbaasd dat zij als bewoners van de Weeskinderendijk niet hebben mogen meedenken over het compensatievoorstel. “Het betreft toch onze huizen; het betreft toch een voorstel dat tegemoet moet komen aan onze behoeften? In het tussenrapport van Dietz is de aanbeveling gedaan om met ons in gesprek te gaan over de compensatie. Terwijl wij zitten te wachten op een inhoudelijke reactie van de gemeente op dat verzoek, blijkt nu op 10 december al een collegebesluit te zijn genomen. En wij moeten het uit de krant lezen.”
10 in plaats van 30 jaar
In de brief aan het college geeft het platform aan dat niet iedereen geholpen is met het voorstel dat burgemeester en wethouders op 10 december hebben gedaan om de woningen op de Weeskinderendijk semi-actief te verwerven. Volgens de bewoners van de Weeskinderendijk staat de schadeloosstelling niet gelijk aan een volledige schadeloosstelling. “De vergoeding gaat uit van tien jaar verschil in woonlasten. Op de lange termijn zijn de bewoners van de Weeskinderendijk hier niet mee geholpen. Voor sommige bewoners biedt deze schadeloosstelling zelfs geen mogelijkheid op de koop van een nieuwe vergelijkbare woning. Platform Weeskinderendijk: “Het zal je maar gebeuren, je huis uitgestuurd worden en