Actueel

reageer als eerstwo 27 okt 2021

Get Out of Your Skull

DORDRECHT De internationale expositie Get Out of Your Skull is momenteel te zien byBranderhorst. De Dordtse Kunstenaar Ron Weijers bedacht de tentoonstelling tijdens de coronalockdown.

Toen vorig jaar over de hele wereld beurzen, grenzen en galerieën sloten, moesten ook kunstenaars zien om te gaan met de gevolgen van een steeds kleiner wordende wereld. Door de mentale uitdagingen die dit met zich meebracht kwamen veel kunstenaars vast te zitten in hun eigen hoofd.

Met ‘Get out of Your Skull’ wilde curator Ron Weijers (10dence gallery) een positieve vibe geven – een psychologische impuls – om creatieve processen te stimuleren en een mogelijkheid te creëren om te communiceren en te netwerken. Ron verspreidde meer dan honderd plastic schedels over de hele wereld met als doel creativiteit aan te wakkeren tijdens de Covid-19-pandemie met al zijn beperkingen en problematische effecten op de individuele kunstpraktijken en de internationale kunstwereld. Kunstenaars gaven aan deze schedels een persoonlijke draai en stuurden ze vervolgens terug. De 64 kunstwerken van elk ca. 30x25x20cm zijn te zien tijdens een toer door Europa: eerst België, Frankrijk en nu Nederland. Get Out of Your Skull is nog tot en met zondag 7 november te zien byBranderhorst, Voorstraat 199 in Dordrecht.

Geef een antwoord