Actueel

reageer als eerstdo 7 nov 2019

Gezondheidscentrum in Villa Soekasari

DORDRECHT – Huisartsenpraktijk Daane & Maduro willen een gezondheidscentrum realiseren in Villa Soekasari, de monumentale villa aan de Samuel van Hoogstratensingel tegenover Schouwburg Kunstmin (Foto: Regionaal Archief Dordrecht). Ingrid Daane: “De welstandscommissie wil alleen nog een kleine aanpassing van de lift. Over anderhalve week komen we weer bij elkaar en dan hoop ik dat we de benodigde omgevingsvergunning krijgen.”

“Daarna is het nog wachten op de financiering maar ik hoop dat dat geen probleem meer zal opleveren. Als alles mee zit hopen we rond de zomer ons gezondheidscentrum hier te kunnen openen. Het zou zomaar als naam Soekasari kunnen krijgen. Dat is de naam die de villa sinds de bouw draagt en zoveel betekent als: elke dag plezier hebben.”

Daane is al geruime tijd bezig met het vinden van een nieuwe locatie voor haar uit het jasje gegroeide praktijk aan het Oranjepark boven de apotheek. Ze werd verliefd op de villa, die sinds het vertrek van softwarebedrijf Netaspect, al drie jaar leegstaat. Nu het huurcontract van het huidige onderkomen afloopt en het pand nog steeds te koop staat, zag ze haar kans schoon. Naast de vier huisartsen van de praktijk zal er in het gezondheidscentrum ruimte zijn voor de vestiging van onder andere een fysiotherapeut en een tandartspraktijk. (Foto’s: Eveline van de Lagemaat)

 

 

 

Geef een reactie