DORDRECHT  – Theater Tortilla speelt op dinsdag 28 maart bij de Buitenwacht aan de Bosboom Toussaintstraat 67 de voorstelling ‘De aarde is op’.

Het toneelstuk gaat over duurzaamheid en energiebesparing en wordt dit voorjaar vooral op basisscholen in Dordrecht gespeeld. Omdat energiebesparing een heel actueel thema is voor iedereen, hebben verschillende wijkorganisaties in Krispijn het theatergezelschap gevraagd de voorstelling ook voor bewoners op te voeren. Inwoners van Krispijn zijn van harte uitgenodigd om op 28 maart om 16.00 uur aan te schuiven bij de Buitenwacht voor de voorstelling. De toegang is gratis.

De aarde is op

‘De aarde is op’ is een, in opdracht van de gemeente Dordrecht ontwikkelde, voorstelling over duurzaamheid en energiebesparing. De klimaatverandering is een probleem dat voor veel mensen ver weg voelt. Hoe ga je met zo’n groot probleem om als dit ineens ook jouw probleem wordt? Betrokken organisaties die zich bezighouden met projecten rond duurzaamheid in Krispijn zijn de Buitenwacht, de Koloriet, de Groeituinen en Drechtse Stromen.

Kou geleden

Vele jaren zijn we gewaarschuwd. We hebben gemeten, ingehouden, omgedacht, warm gehouden, kou geleden, wetten opgesteld, ruzie gemaakt en het zelfs weer goed gemaakt. Maar nu is de aarde op, hij is uitgeblust. Dus hebben we een probleem. Aart en Toon gaan op onderzoek uit. Is er een oplossing? Wat is juist? En mogen we dan helemaal niets meer? 

Energiecoach

In deze voorstelling nemen Toon en Aart het publiek mee in de struggle met elkaar, je geweten en mogelijke oplossingen. Na afloop van de voorstelling volgt een korte voorlichting van Drechtse Stromen over energiebesparing. Ook kan het publiek kennismaken met energiecoaches in de wijk. Tot slot zullen de organisatoren uitleggen waar en wanneer mensen met vragen rond energiebesparing en duurzaamheid terecht kunnen bij de verschillende wijkorganisaties.