Actueel

reageer als eerstma 19 apr 2021

Gratis Tegelophaalservice

DORDRECHT  – Dordtenaren die aan de slag willen om hun tuin te vergroenen, kunnen gebruikmaken van de gratis Tegelophaalservice. Hiervoor kunnen de inwoners op de website van groenblauwdordrecht een aanvraagformulier invullen. In een paar stappen zijn ze van hun oude tuintegels af.

Het werkt eenvoudig. Geïnteresseerden in de Tegelophaalservice vullen op de website van groenblauwdordrecht het formulier in. De Tegelophaalservice maakt vervolgens een afspraak voor het ophalen van de tegels. Ophalen gebeurt binnen twee weken na invullen van het formulier. De tuineigenaar haalt de tegels uit de tuin en zet ze op de afgesproken dag opgestapeld in de voortuin of op de stoep, zo dicht mogelijk tegen de tuin aan. Als tegenprestatie vraagt de gemeente dat de tuineigenaar een foto stuurt van het eindresultaat, de vergroende tuin.

Tips voor groene tuin

Als de tegels uit de tuin zijn, begint het leuke werk. Een groene tuin biedt veel voordelen. In een groene tuin kan regenwater makkelijker in de bodem. Meer groen betekent ook meer leven in de tuin, waar dieren een plekje hebben voor voedsel en beschutting. Een groene tuin is aangenamer om in te zitten als de dagen warmer zijn. Op de website www.groenblauwdordrecht.nl staan volop tips over het inrichten van de tuin.

Geef een antwoord