Actueel

reageer als eerstwo 11 sep 2019

Groene vingers gezocht

DORDRECHT – Vele handen maken licht werk. Vandaar de oproep van Cok Hartkoorn uit Alblasserdam. Zeker eens per week zit hij met zijn groene vingers in de Biesboschaarde. Hij, en een aantal andere vrijwilligers, helpen op het Oogstpark mee met het onderhoud van de pluktuin en de borders. Het groepje vrijwilligers kan best wel wat hulp gebruiken. Des te meer omdat zij in Alblasserdam al de nodige andere projecten hebben. “Er zijn in Dordrecht vast mensen die tijd over hebben en het fijn vinden om lekker buiten bezig te zijn?”

Cok Hartkoorn houdt al jaren bijen in de Dordtse Biesbosch aan de Veerweg. De kasten staan achter het nieuwe Oogstpark dat onder meer boomgaarden en een pluktuin heeft. “Het is in het voorjaar opgeleverd. Het is veel werk voor een persoon”, weet Cok uit ervaring. Hij besloot ‘zijn buurman’ te helpen. “Ik kan het niet aanzien als zoiets moois verwildert.” Hij vroeg een paar bekenden om mee te helpen. “Wij zijn vrijwilligers van de Groene long, een soort knotgroep uit Alblasserdam. We voeren onderhoud uit in diverse groengebieden in het dorp. Het wordt nu echter een beetje teveel voor ons. Ik vind het heerlijk om buiten te werken, maar heb thuis ook al drie tuinen om te onderhouden.” Helpende handen voor het onderhoud in Dordt zijn daarom zeer welkom. “Daar zouden we heel erg blij mee zijn! Ik denk dat er in Dordrecht meer dan genoeg mensen zijn met groene vingers die dit werk ook graag willen doen.”

De groep komt dan ongeveer eens per week samen. “In je eentje is het een hoop werk, maar als we het met z’n allen doen, is het zo gebeurd. De borders zijn inmiddels onkruidvrij. Het is nu een kwestie van bijhouden!” Gereedschap is aanwezig. Tijd voor een bakje koffie en een gezellig praatje is er natuurlijk ook.
Het Oogstpark is te vinden (nabij) Oude Veerweg 2. Cok Hartkoorn is te bereiken via c.hartkoorn1@kpnplanet.nl en tel. 06-51490390. Op 26 september houdt hij om 10.00 uur in het theehuis op het Oogstpark een kennismaking voor belangstellenden.

Geef een reactie