DORDRECHT – Komend weekend is het weer zover. Op zaterdag 24 en zondag 25 september is het Dordrecht Pakt Uit: hét evenement waarbij winkeliers uitpakken en de binnenstad op stelten zetten. In dit geval letterlijk, want dit weekend organiseren ze een groot steltlopersfestival in de Dordtse binnenstad. Niet zomaar steltlopers, maar spectaculaire acts uit binnen- en buitenland.

“Dordrecht Pakt Uit is altijd een feestje”, vertelt Andrea Klingler, organisator namens de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht). “Veel winkeliers organiseren iets leuks in hun winkel. Proeverijen, demonstraties, mini-workshops, modeshows, signeersessies, alles kan. Daarnaast zijn er veel bijzondere kortingsacties en stock sales. Natuurlijk is er gezellige livemuziek en dit weekend dus spectaculair entertainment.”

Magische paarden
Dordrecht Pakt Uit trekt altijd veel extra bezoekers naar de stad. En dit weekend worden die bezoekers getrakteerd op bijzondere steltlopersacts en theater op hoog niveau. “Je kunt de meest bijzondere creaties tegenkomen. Magische paarden, sprinkhanen, bijzondere zeewezens, gronddraakjes, paradijsvogels, lava queens, zonnestralen en op zaterdag zelfs een megagrote transformer”, vertelt Andrea. “Het gebied rondom de markt moeten we vrijhouden, maar daar omheen kom je overal bijzondere acts tegen! Mede dankzij Tonie Teuteberg van Circus Royal overigens, die zijn grote netwerk inschakelde.”

Nieuwste modetrends
Op zondag is er nog een extra activiteit. Dan is er Dordt in de Mode, een grootse modeshow op de Sarisgang met een enorme rode loper, 24 professionele modellen en de nieuwste modecollecties voor het najaar en de winter. “Als je de nieuwste fashiontrends wilt zien, mag je Dordt in de Mode niet missen. Er worden op zondag om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur shows georganiseerd, waarbij je nieuwste collecties kunt bewonderen. Damesmode, herenmode en de mooiste accessoires, superleuk om inspiratie op te doen voor het najaar.”

Kinderen
Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de bijzondere steltlopers. Als ze zelf ook een magische uitstraling willen, kunnen ze zich zaterdag laten schminken door Pictures on Your Skin. Zij zijn te vinden op het pleintje in de Vriesestraat. Natuurlijk kunnen kinderen ook zelf steltlopen. Dat kan onder andere op de Voorstraat-West.

Kijk voor alle informatie en leuke acties op www.dordrechtpaktuit.nl.