DORDRECHT – De grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van Nederland is vanaf zondag te vinden op het Statenplein in Dordrecht. Vier dagen lang kunnen bezoekers genieten van de lekkerste Indonesische gerechten, verse producten, groenten en fruit. Uiteraard is er ook muziek.

Op twee podia spelen elke marktdag verschillende bands en zijn er dansoptredens. Zo zijn te horen en zien: Relight, Madaloka Dans Studio, Edu Schalk, TrippleB and Friends, Dewi Mass, The Rocking Players, Wahana Budaya Nusantara, Harold Verwoert, Free Line XL, Met Marcus and his lost souls, Aniadi Art, Challenge XL, Diana Monoarfa, Ray Smith, Diana Monoarfa, Two Lucky Minds, Hot News, Ester Latama, The StreetRollers, Nuansa Bali Art, Jersey & Baker, Los Perdidos en Danny Everett.

Avondmarkt

De Pasar Malam is georganiseerd door Istimewa Events. Istimewa is het Indonesische woord voor bijzonder of speciaal. Een pasar malam  is van oorsprong een avondmarkt in Zuidoost-Azië, Taiwan en Hongkong. Behalve groente, fruit en andere etenswaren verkopen ze op deze koopjesmarkten ook speelgoed, kleding en muziek. Er zijn verschillende organisaties die pasar malams houden.

7 t/m 10 augustus

De pasar malam die van zondag 7 tot en met woensdag 10 augustus door Istimewa Events in Dordrecht wordt gehouden is de grootste gratis toegankelijke pasar malam van Nederland. De Dordtse pasar malam is te bezoeken op zondag van 13.00 tot 20.30 uur; op maandag: van 12.00 tot 20.30 uur; op dinsdag: van 12.00 tot 20.30 uur en op woensdag van 12.00 tot 19.00 uur.