Actueel

reageer als eerstvr 1 nov 2019

Hallo Dordrecht: nieuwe souvenirwinkel op Blekersdijk

DORDRECHT – Hallo Dordrecht, die leuke site met allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden over Dordrecht, breidt uit. En hoe! Op zaterdag 10.00 uur opent de Hallo Dordrecht-winkel aan de Blekersdijk. Een winkel waar niet alleen een toerist, maar ook een Dordtenaar blij van wordt. Drink je koffie voortaan uit een beker met de skyline van Dordrecht of wat dacht je van een Dordtse zonsondergang op een kaasplankje! Hallo Dordrecht zet stad én land centraal in zijn royale assortiment souvenirs, cadeaus en hebbedingetjes.

De website Hallo Dordrecht is een initiatief van Caty Kroon tekst & reclame, reclamebureau Twin Creations en software- en internetbedrijf Acadia. Onderdeel van de site is een webshop. “Zou het niet leuk zijn als er ook een ‘fysieke’ winkel is? Met die vraag is het begonnen en nu is de opening van Hallo Dordrecht aanstaande!”, vertelt Mervyn de Bruyn van Hallo Dordrecht enthousiast. De winkel is gevestigd in het pand van Twin Creations op de Blekersdijk 38-A. “We richten ons onder meer op toeristen. Hallo Dordrecht is een echt souvenirwinkeltje. Je vindt er tulpen, klompen, oud-Hollands snoepgoed, paraplu’s en sokken met Hollandse print en noem maar op.” Hallo Dordrecht is ook leuk voor Dordtenaren, particulieren en bedrijven. Het verkoopt vele artikelen waar de stad op pronkt én allerlei stadsproducten- en streekproducten zoals in Dordt gebrande koffiebonen, Oud Dordt kaaspunten, Dordtse wijn en bier en honing uit de Biesbosch. “Je kunt diverse producten ook leuk samenstellen en er een pakketje van laten maken”, tipt Mervyn. Alle cadeaus zijn te personaliseren, zodat je bijvoorbeeld één fles wijn cadeau kunt doen met de naam van de ontvanger. Alles is ter plekke te bedrukken en in te blikken. Het levert een origineel geschenk op!

Wandelen

Ook voor kraamcadeaus, relatie- en eindejaarsgeschenken, jubilarissencadeaus is Hallo Dordrecht hét adres. Maar de winkel is meer dan een geschenkenwalhalla. Mervyn: “Vanuit de winkel starten binnenkort ook verschillende stadswandelingen met een gids. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van een themawandeling/speurtocht voor scholen, een soort van alternatieve geschiedenisles!” De wandelingen zijn niet standaard, maar volgen een route naar aanleiding van een thema. De wandelingen voor scholen kunnen aansluiten op een lesprogramma. Bij het team van Hallo Dordrecht bruist het in ieder geval van de ideeën. En het leuke is, zij kunnen rekenen op de nodige creatieve bijval. “We hebben al veel superleuke reacties gehad en mensen denken graag met ons mee!” Nieuwsgierig geworden? Hallo Dordrecht opent zaterdag de deuren. Iedereen is van harte welkom!

Hallo Dordrecht is gevestigd op de Blekersdijk 38-A en geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en iedere eerste en laatste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. De winkel heeft ook een webshop: www.hallodordrecht.nl.

 

 

Geef een reactie