DORDRECHT – Tijdens een speciale koopavond konden afgelopen woensdag 105 minimagezinnen voor 250 kinderen speelgoed uitzoeken, zodat Sinterklaas voor ieder kind een feest wordt. De magische avond bij bij Intertoys in het centrum van Dordrecht werd georganiseerd in samenwerking met Quiet Drechtsteden en de gulle steun van Kiwanis Dordrecht. (Foto: Quiet Drechtsteden)

Deze actie, gericht op het idee dat elk kind Sinterklaas moet kunnen vieren, werd met open armen ontvangen. “Wij vinden het zo’n naar idee dat kinderen kunnen denken dat ze niet lief zijn, omdat ze minder of tweedehands cadeaus krijgen”, zegt Koosje Peeters, projectleider van Quiet Drechtsteden. “Sinterklaas is voor iedereen.” De avond was gevuld met blijdschap en dankbaarheid. Het team van Intertoys was zeer gastvrij. “Het was een onvergetelijk gezellige avond”, zegt Nathalie Duijzer, eigenaresse van Intertoys. “Ik zou dit zo weer doen.” De impact van de actie was hoorbaar in de dankbare woorden van de ouders. “Dankzij jullie hoefde ik mijn kinderen niet teleur te stellen”, zei één van hen. “Een speciaal bedankje aan de sponsor.”

Wil je ook bijdragen aan dergelijke hartverwarmende initiatieven? Word vriend of sponsor van Quiet Drechtsteden, of doe een eenmalige donatie op www.quietdrechtsteden.nl.