Actueel

reageer als eerstma 20 jan 2020

Heel Dordrecht onderneemt

DORDRECHT – En? Is er nog wat te ondernemen in Dordrecht en omstreken? Vraag het Stadsondernemer Anasha van Tooren en je zult als ondernemer serieus keuzes moeten maken. Vanuit haar eigen netwerkorganisatie All-Connected organiseerde ze de afgelopen jaren meer dan 350 evenementen, variërend van kleine lunches tot evenementen van beursformaat en alles daartussen in. Kennisoverdracht, zaken doen en ontmoeting staan hierbij centraal. “Verbinden is de rode draad.”

Het stadsondernemerschap is een project van de Bibliotheek AanZet. Zij stellen ruimte beschikbaar en bieden Anasha de faciliteiten om een aantal evenementen per jaar voor ondernemers in de regio te organiseren. De laatste was eind november in de Stadsbibliotheek. Dit evenement met als thema ‘Nederland leest voor ondernemers’ trok 150 bezoekers. Tien auteurs, ook ondernemers, waren aanwezig om in gesprek te gaan over hun boek en hun ondernemerschap. Dat het ook niet altijd goed gaat en ontwikkelen van levensbelang is, blijkt wel uit onder andere het boek van een van de aanwezige auteurs Ronald Gans: “Had ik maar naar mijn vrouw geluisterd. Van fouten leer je meer dan van successen.”

Blijven ontwikkelen
De tip van Anasha: “Blijf jezelf ontwikkelen. De wereld om je heen gaat ook door. Wanneer jij blijft leren, ga je mee. Anders blijf je achter. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om nieuwe inzichten te krijgen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Dat is ook het doel van het stadsondernemerschap: het stimuleren van ondernemers om elkaar te leren kennen. Dit leidt mogelijk ook weer tot nieuwe opdrachten. Iemand die hier goed bij kan helpen is trainer en coach Hans Jansen van Open Doors Academy. Hij organiseert regelmatig workshops en trainingen in de Drechtsteden. ‘Van offerte naar opdracht’ en ‘Hoe je in 3 dagen ondernemen meer verdient dan in 6 dagen hard werken’ zijn twee voorbeelden van succesvolle workshops. Veel praktische informatie en waardevolle tips tegen een aantrekkelijk tarief. Iedere ondernemer die ik spreek die heeft deelgenomen is onverdeeld enthousiast over zijn aanpak en tips. Dat is bovendien ook de ervaring die ik zelf heb.”

Gratis workshops
Voor het komend voorjaar tipt Anasha de volgende evenementen. Allereerst de workshop van Hans Jansen op 30 januari ‘Stop met verkopen, start met verleiden’, in de Stadsbibliotheek van Dordrecht. Dit is een gratis bijeenkomst waarbij je op een grappige en interactieve manier kennis maakt met de verkoopmethodes van Open Doors Academy. Op 6 april van 14.30 tot 17.00 uur is de aansprekende workshop ‘In 3 dagen slim ondernemen meer verdienen dan in 6 dagen hard werken.’ Hans Jansen neemt je mee in de volgende drie speerpunten: 1. Acquisitie, meer plezier in klanten vinden en binden. 2. Zo maak je van je offerte een opdracht. 3. Meer winst uit je onderneming, meer rust in je hoofd. Zijn interactieve presentatie duurt een uur, waarna er alle ruimte is voor interactie met elkaar. En dat alles gratis en voor niks. Een buitenkans.

Drie experts, één topavond
Nog een gratis evenement om naar uit te kijken. Op 5 februari van 19.30 tot 21.00 uur organiseert Anasha samen met de bibliotheek en Kunstmin een meet-up in het Energiehuis met als thema: ‘Hoe vind ik, bind ik, boei ik en behoud ik nieuw talent?’ Een ‘hot topic’ in deze tijden, waarin talentvol personeel de banen voor het uitzoeken heeft. Waardevolle werknemers vinden is nog niet zo moeilijk, maar hoe behoudt je ze voor jouw onderneming? Met drie experts, waaronder Anasha, ga je op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Recruiter Jasper Steffens is expert op het gebied van Merkgeluk en Werkgeluk. Hij is bovendien eigenaar van innovatie-adviesbureau ThunderMinds waar ze op een onderscheidende  manier rekruteren in de hoogste regionen van  het bedrijfsleven. Lexter Woodley is een ervaren dagvoorzitter, interviewer, keynote speaker en presentator. Ze studeerde af in rechten en is de trotse eigenaresse van Dutch Einsteins, een wervingsbureau voor hoogopgeleide professionals.

Prettig zaken doen
Anasha is geboren en opgegroeid in Dordrecht, woont inmiddels alweer een tijdje in Brabant, maar werkt nog altijd met veel plezier in de Drechtsteden. “Zaken doen in deze regio is erg prettig. Mensen zeggen waar het op staat. Die directe stijl bevalt me goed. Als het aan mij ligt, volgen er nog vele nieuwe contacten, samenwerkingen, verbindingen en evenementen.”

Meer informatie of aanmelden voor een van de genoemde evenementen? Ga naar www.allconnected.nl.

(Tekst: Diana Henneken)

 

 

Geef een reactie