DORDRECHT – Bakkerij Korteweg, sinds 1934 gevestigd aan de Damstraat 2 in Dubbeldam, stopt haar activiteiten in het voorjaar van 2024. Het familiebedrijf ziet in de nabije toekomst te weinig perspectief voor verbetering van haar bedrijfsvoering. “Het lukt ons niet het tij te keren en onze onderneming weer winstgevend te krijgen,” aldus Dirkjan Korteweg. “Met ontzettend veel pijn in ons hart moeten wij u helaas berichten dat wij ons mooie familiebedrijf in 2024 zullen moeten beëindigen.” (Archieffoto: Stolk Fotografie)

De komende periode zijn de winkels op Dubbeldam en Sterrenburg nog gewoon geopend, de winkel Bieshof sluit per 1-1-2024 zijn deuren omdat het huurcontract afloopt. De definitieve datum van sluiting de andere winkels wordt later bekend gemaakt.

Henk Korteweg licht toe: “In de afgelopen jaren hebben wij vanwege de enorm gestegen kosten, onder andere veroorzaakt door de hoge gasprijzen, al winkels gesloten. De toekomst laat helaas geen ander beeld zien en biedt ons geen andere mogelijkheid.” Beide eigenaren zullen de komende periode de medewerkers zo goed als mogelijk begeleiden naar een andere passende baan.