DORDRECHT – De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) startte deze maand onder meer in Dordrecht met een nieuw onderwijsconcept voor de Praktijkpabo. Het onderwijs voor deze variant van de opleiding Leraar Basisonderwijs wordt gegeven op locatie, door en met leerkrachten van samenwerkende basisscholen.

Twee groepen van tien studenten zijn gestart met de praktijkpabo in Dordrecht en Veenendaal. De studenten van de CHE volgen doorgaans één dag in de week onderwijs op de CHE. Nu wordt er ook onderwijs verzorgd op locatie door collega’s uit het basisonderwijs zelf. De CHE werkt nauw samen met de basisscholen in deze regio om kwalitatief goede leerkrachten op te leiden voor deze regio’s. In Dordrecht is stichting H3O vanaf de start betrokken bij dit nieuwe onderwijsconcept. Vanuit de CHE is op iedere locatie een coach aanwezig. De betrokken leerkrachten van de basisscholen krijgen alle ruimte om hun onderwijsinnovaties met de CHE-studenten te delen. Leerkrachten van de basisscholen verzorgen online en interactief onderwijs. Uiteraard krijgen de studenten les in alle vakken die horen bij de opleiding tot leraar basisonderwijs.

Praktijkpabo is een variant van de reguliere voltijd-bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs. Tijdens deze opleiding leren studenten onder goede begeleiding een groot deel in de praktijk op een basisschool. Ze kunnen de Praktijkpabo volgen op een basisschool in hun eigen regio.