Actueel

reageer als eerstma 11 feb 2019

Honderden karpers uitgezet in Dordtse vijvers en singels

DORDRECHT – De visstand in de Dordtse singels en vijvers is de laatste jaren flink uitgedund. Baggerwerkzaamheden, vroeg intredende winters en bevissing door aalscholvers zijn belangrijke oorzaken. De Verenigde Hengelsport Regio Dordt (VHRD), een club met meer dan drieduizend leden, gaat daar verandering in brengen. Zaterdag werden honderden karpers en andere soorten uitgezet bij de vijver naast Winkelcentrum Sterrenburg. Daarna komen de Nassauweg, de Gravensingel, Haaswijkweg en het Simon Vestdijk-erf aan de beurt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Er is gekozen voor deze vijvers, omdat de diepte van het water redelijk is en er geen excessieve plantengroei optreedt in de zomer, meldt de vereniging. Bij het uitzetten wordt onder meer rekening gehouden met geplande baggerwerkzaamheden. En met de smaak van aalscholvers. Om die laatste reden is gekozen voor karpers en bijvoorbeeld de giebel, die ook niet in de smaak valt bij deze vogel.

Jeugd

De VHRD heeft een nieuw bestuur en daarmee is ook nieuw elan ontstaan. Het streven is, behalve het op peil brengen van de visstand, om meer jeugd enthousiast te maken voor de hengelsport: lekker naar buiten, de natuur in. De vis wordt uitgezet in door de VHRD gepachte wateren, waarin alleen de leden mogen vissen.

 

 

 

Geef een reactie