Actueel

reageer als eerstzo 9 aug 2020

Hospice De Cirkel ontvangt 1000 euro van Kringloopwinkel Sliedrecht

PAPENDRECHT – Bestuurslid Nico van der Veen van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel mocht uit handen van vrijwilliger Bartha Visser van Kringloopwinkel Sliedrecht een cheque in ontvangst nemen van 1000 euro. Het geld is voor het nieuwe hospice aan de Andoornlaan in Papendrecht.

De stichting is erg blij met de gift. De sponsorinkomsten lopen door het coronavirus minder hard dan gehoopt en dit gebaar is daarom extra bijzonder. Namens het bestuur en de Stichting vrienden van hospice De Cirkel heeft Nico van der Veen alle medewerkers van de kringloop en ook alle mensen die hun spullen brengen en anderen die deze weer kopen hartelijk bedankt.

Hospice De Cirkel in Papendrecht krijgt zes bewonerskamers en zal zich gaan richten op de regio Alblasserwaard. In oktober moet het hospice opgeleverd worden en kunnen de eerste bewoners in november ontvangen worden. Het hospice is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De vestiging van De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht heeft vier bewonerskamers en richt zich op de regio Zwijndrechtse Waard. Inmiddels draaien de eerste nieuwe vrijwilligers voor de Papendrechtse locatie mee in het hospice in Hendrik-Ido-Ambacht om zo praktijkervaring op te doen. De opleidingen starten binnenkort. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Geef een reactie