Actueel

reageer als eerstvr 31 jul 2020

Humanitas Thuisadministratie helpt jongeren met financiële problemen: GripopjeMoney

Column Humanitas

Deze column is gericht op jongeren – maar oudere lezers: geef deze informatie door aan uw (klein)kinderen, ook als zij geen financiële problemen hebben …. In hun vriendengroep kennen ze wellicht iemand die hulp kan gebruiken!

Jongeren zijn in deze tijd vaak getroffen door de effecten van corona; velen werken in de horeca en/of in de catering en daardoor worden zij direct geraakt in hun inkomsten, vaak ook raken ze als uitzendkracht of flexwerker als eerste hun baantje kwijt en daarmee hun inkomen en ze hebben nog geen buffer kunnen opbouwen. Dat is de voedingsbodem voor financiële problemen en schulden.

“Ik heb geen idee waar al mijn geld blijft”

“zorgverzekeringen, telefoonrekening, leningen, aaarrgghhhh”

“ik schaam me dood voor de puinzooi die ik er van gemaakt heb”

Humanitas Thuisadministratie helpt en ondersteunt mensen die in financiële problemen geraakt zijn. Voor jongeren (18-24) is er nu een speciaal programma opgezet waarin onze vrijwilligers deze jongeren kunnen helpen: GRIPOPJEMONEY.

Soms zijn onze vrijwilligers zelf jongeren en soms zijn ze wat ouder. De vrijwilligers kunnen zich goed verplaatsen in de situatie van jongeren, soms hebben ze in eenzelfde soort situatie gezeten. Ze hebben kennis van geldzaken en worden hier speciaal voor getraind.

De ondersteuning door onze vrijwilligers is één op één. De deelnemer beslist, de vrijwilliger ondersteunt en begeleidt. Hij/zij helpt bij het ordenen van de administratie en helpt bij het maken van een overzicht van de inkomsten en uitgaven.

GRIPOPJEMONEY is een campagne die, in onze regio, is gericht op jongeren in Dordrecht en Zwijndrecht via Snapchat, Instagram, Facebook.

Ben jij een jongere, wil je meer informatie? Kijk dan op de website www.gripopjemoney.nl

Wij roepen daarnaast ook de ouders en grootouders op. Heb je (klein)kinderen, waarvan je weet of vermoedt dat ze financiële problemen hebben, hulp is aan te vragen via www.gripopjemoney.nl

Voor extra informatie of voor overige ondersteuning bij financiële problemen, neem contact op met ta.drechtsteden@humanitas.nl.

Geef een reactie