DORDRECHT – De discipline van het ijsdansen keert terug in Dordrecht. Kunstrijvereniging De Drechtsteden is in november gestart met lessen/trainingen ijsdansen en zal de officiële verenigingsnaam Kunstrij- en IJsdansvereniging weer eer aan doen. Het ijsdansen wordt steeds populairder en daar speelt de vereniging op in. Met de komst van het ijsdanspaar Maksym Nikitin en Aleksandra Nazarova heeft de Dordtse vereniging sinds enige tijd twee topcoaches voor deze discipline in huis. Als ijsdanspaar kwamen zij in actie op de Olympische spelen in 2018 en 2022.

Maksym en Aleksandra bieden kunstrijders van de eigen vereniging en andere kunstrijverenigingen de kans om met deze discipline kennis te maken. Zij zullen op de Optisport Sportboulevard trainingen gaan verzorgen in de vorm van achtweekse workshops. Deze is toegankelijk voor iedereen die lid is van een kunstrijvereniging, schaatslessen volgt en de vaardigheden beheerst behorend bij diploma E. Er zijn mogelijkheden om te trainen voor zowel solo ijsdansen als ijsdansen als paar.

Voor wie nog moet starten met schaatslessen heeft de vereniging een uitgebreid lesaanbod. Alle informatie is te vinden op de website www.ddd-kunstrijden.nl