DORDRECHT – In de nieuwe woonwijk Amstelwijck worden de komende jaren ongeveer 800 woningen gebouwd. Wie er benieuwd naar is, kan deze zaterdag 25 september op de ‘Amstelwijckdag’ terecht om meer te weten te komen. De informatiedag vindt van 11.00 tot 15.00 uur plaats op het terrein van Hoeve Smitzigt aan de Smitsweg.

De dag wordt afgetrapt met een officieel moment. Wethouder Maarten Burggraaf en Gijs Boor, projectmanager geluid van Heijmans ondertekenen een verklaring die moet leiden tot de bouw van geluidsschermen bij de N3 en de A16. Die moeten de wijk beschermen tegen het verkeersgeluid van beide wegen. De schermen moeten uiteindelijk begroeid raken met planten. Op de informatiedag wordt er meer over verteld. Net als over de plannen voor het gebied rond het Hans Petri-kunstwerk. De sloop van het ziekenhuis en de komst van de nieuwe wijk bieden kansen voor de omgeving. Op deze dag worden de eerste schetsen getoond. Ideeën en suggesties van de omwonenden en inwoners van Dordrecht zijn hierbij welkom.

Verder zijn de ontwikkelaars aanwezig om de nieuwbouwplannen toe te lichten, kan er met de stadsecoloog gewandeld worden over Smitzigt en vertelt een tuincoach hoe inwoners hun tuin groener kunnen inrichten. Meer info op de nieuwe website woneninamstelwijck.nl.