DORDRECHT – Voor de leerlingen van IKC De Regenboog aan de Noordendijk 264 begon de zomervakantie gisteren al. De laatste schooldag was een bijzondere, want alles moest worden ingepakt voor de verhuizing. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Het kindcentrum neemt vanaf komend schooljaar zijn intrek in een compleet nieuw onderkomen op de begane grond van Volt, het tot woongebouw getransformeerde voormalige Regiokantoor, vijfhonderd meter verderop aan de Noordendijk. Op 24 augustus wordt de nieuwe school geopend, dus de kinderen beginnen ook twee daagjes later aan het nieuwe schooljaar.

Het oude schoolgebouw tussen Noordendijk en Vlij gaat gesloopt worden. Op deze plek moet een soort tweede Plan Tij verrijzen. Onder de naam Vlijweide worden maximaal zeventig villa’s gebouwd in een waterrijke wijk. Vanwege een fout in de aanbesteding liep deze ontwikkeling flinke vertraging op. De inspraaktermijn rond het project sloot vorige maand.

Oud-leerlingen en oud-medewerkers kregen op 11 juni de kans om nog één keer een rondje door de oude Regenboog te lopen en herinneringen op te halen. Voor de huidige leerlingen was gisteren het moment van afscheid van het oude gebouw.