DORDRECHT – Jaarlijks op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, worden de Dordtse vrijwilligersprijzen uitgereikt. De geldprijzen gaan naar vrijwilligersorganisaties of bewonersinitiatieven die zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor de Dordtse samenleving. De prijzen worden uitgereikt door wethouder Peter Heijkoop. Organisaties die mee willen doen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website voor vrijwillige inzet in Dordrecht: www.inzet078.nl.

In Dordrecht zijn ruim 400 organisaties die met vrijwilligers werken. Dit kunnen allerlei organisaties zijn. Bijvoorbeeld sportclubs, welzijnsinstellingen, kerkelijke initiatieven, buurtverenigingen, inloophuizen, goede doelen of belangenverenigingen. Zij maken allemaal kans op een prijs van 2000 euro. Er is een Publieksprijs, een Passieprijs en een Talentprijs. Voor nieuwe initiatieven is er de Aanmoedigingsprijs van 1000 euro.

De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door gemeente Dordrecht. De gemeente wil hiermee het vrijwilligerswerk waarderen en stimuleren. Het Dordtse centrum voor vrijwilligers, INZET078!, verzorgt de feestelijke uitreiking op 7 december. Vorig jaar gebeurde dit nog online, dit jaar hoopt de organisatie op een live uitreiking op een feestelijke locatie. Hoe en waar dit gaat gebeuren blijft nog even geheim, maar om een tipje van de sluier op te lichten… er komt een rode loper aan te pas!
Voor vragen over de vrijwilligersprijzen of de inschrijfprocedure: INZET078!, tel. 078-2063002, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur of via info@inzet078.nl.