Actueel

reageer als eerstwo 9 jun 2021

Inschrijving Zomerschool bijna gesloten

DORDRECHT – Een voorbereiding op het nieuwe schooljaar en het bijspijkeren van lesstof maar ook veel gezelligheid, sport én cultuur. Dat is Zomerschool Dordrecht. Dit jaar vindt de zesde editie plaats. Er zijn 360 plekken beschikbaar. “We zitten inmiddels op bijna 300 aanmeldingen”, vertelt projectleider Rianne van Ballegooijen. De inschrijving sluit aanstaande vrijdag. De Zomerschool is van maandag 16 tot en met donderdag 26 augustus. Wie doet mee?

Wel of niet op vakantie? Wanneer dan en waar naartoe? Bij de organisatie van de Zomerschool merkten ze door corona een lichte ‘hapering’ in de inschrijving. “De mensen waren wat afwachtend, omdat ze dit jaar ook wel weer graag op vakantie willen.” Desondanks staat het aantal inschrijvingen op bijna driehonderd. “Het is inmiddels goed op gang gekomen.” Het is voor een tweede maal dat gedurende de coronacrisis een zomerschool-editie wordt georganiseerd. Rianne: “we hadden drie plannen klaarliggen, zodat in ieder geval één uitvoerbaar zou zijn. Want de kinderen een toffe zomer bieden, daar doen we het allemaal voor.” En die zomerse schoolweken bestaan uit lesstof (taal, rekenen, (begrijpend) lezen), maar ook vele verschillende activiteiten. “De zomerschool is een voorbereiding op een nieuw schooljaar. De lesstof van het voorgaande jaar wordt herhaald of kinderen werken onder begeleiding aan de eigen leerdoelen. Je ziet dat kinderen die al negen dagen naar school zijn gegaan al in het ritme zitten en de nieuwe lesstof daarom sneller onder de knie hebben.”

Dagje Energiehuis

In de ochtenden wordt er aan school gewerkt, de middagen staan in het teken van activiteiten. “Sport en spel, cultuur bijvoorbeeld. Dit jaar is er voor het eerst een hele activiteiten-dag die in het Energiehuis wordt gehouden, in samenwerking met ToBe en Fitmakers. Denk aan muziek, dans, drama en kunst. De leerlingen kunnen workshops volgen zoals die van lichttechnicus of dj. Dat mogen ze zelf kiezen.” Alle Dordtse scholen zijn aangesloten bij de Zomerschool. De schoollocaties rouleren jaarlijks. Dit jaar wordt de Zomerschool gehouden op Het Kristal (Sterrenburg), CBS Johan Friso (Stadspolders), De Wereldwijzer (Centrum), De Albatros (Wielwijk), De Fontein (Krispijn) en De Wantijschool (Staart). In totaal worden er achttien groepen van twintig kinderen gevormd.

De kosten voor de Zomerschool bedragen 22,50 euro (dit is voor de gehele periode!). Inbegrepen zijn eveneens een gezonde lunch, gezond tussendoortje en een leuk cadeautje. Inschrijven kan via www.zomerschooldordrecht.nl. De zomerschool is voor leerlingen van groep 3 tot en met 7. Volg de Zomerschool Dordrecht ook via de sociale mediakanalen: Instagram en Facebook.

Geef een antwoord