Actueel

reageer als eerstdo 21 dec 2017

Insula gaat flink LOS

DORDRECHT – De ongeveer vijfhonderd vmbo-ers van het Insula College op het Leerpark kregen in de laatste week van de vakantie een alternatief lesaanbod. Een aantal enthousiaste docenten had voor het tweede jaar op rij een boeiend aanbod van liefst veertig workshops geregeld. Onder het mom van ‘Insula gaat LOS’ bestond het lesaanbod even niet uit Engels, wiskunde en biologie, maar drie dagen lang uit onder meer glasbewerken, schaken en hennatatoeages zetten en voorlichting door de politie en een professioneel FIFA-gamer. (Hoofdfoto: Thymen Stolk/Overige foto’s: Insula College Leerpark)

Leerzaam en Leuk, Ontspannen en Samen. Daar staat LOS voor. Genarda Borsboom is één van de genoemde enthousiaste leraren. “Het hele jaar brengen wij de lesstof over. Deze week delen wij dingen die we zelf boeiend en leuk vinden met de leerlingen. We zeggen: weg met die mobieltjes en even terug naar een ‘echte hobby’. Met deze dagen, waarin de docenten zelf workshops geven, staan persoonlijk interesse en de tijd voor elkaar nemen centraal. Dat valt zeer in de smaak en is daarnaast ook goed voor de band tussen leraren en leerlingen. De kinderen zijn super enthousiast en wij zijn erg trots op deze dagen. School is meer dan alleen uit boeken leren, school is ook leuk!”

Saamhorigheid

Het workshopaanbod bestond uit creatieve en sportieve workshops, maar ook de scholieren konden ook bedrijven bezoeken, een dagje mee met de politie, een bezoek aan de burgemeester of het museum brengen of een les in gebarentaal volgen. “Iedereen mocht vijf verschillende workshops kiezen, maar verschillende leerlingen waren zo enthousiast dat ze er meer uitkozen. Ook de directie en docenten deden mee. Dat zorgt ervoor dat deze dagen een groot gevoel van saamhorigheid opleveren”, aldus Borsboom.

 

 

Geef een reactie