DORDRECHT – Reddingsbrigade Dordrecht organiseert op 9 en 10 maart een internationale zwemwedstrijd. Aan deze zwemwedstrijd doet de nationale en internationale top in ‘lifesaving’ mee. Op beide dagen worden in het zwembad van Sportboulevard Dordrecht diverse enerverende onderdelen gezwommen door de jeugd, volwassenen en de masters. (Foto’s: Stolk Fotografie)

De lifesaving-sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. Tijdens deze twee dagen zijn er individuele onderdelen en teamonderdelen.

Actieve vereniging
De Dordtse Reddingsbrigade is een actieve vereniging. Naast de wedstrijdsport wordt er elke maandag- en dinsdagavond zwemles gegeven. Ook is de vereniging actief bij het beveiligen van evenementen door de vaarploeg. Daarnaast zijn er bij diverse evenementen op en rond het water EHBO’ers van de reddingsbrigade actief.

Van harte welkom
Iedereen is van harte welkom in het zwembad om op zaterdag 9 maart tussen 09.00 en 18.00 uur of zondag 10 maart tussen 10.00 en 17.00 uur te komen kijken. De toegang is gratis. Dit is een mooie gelegenheid om in aanraking te komen met een nog vrij onbekende sport en natuurlijk om de sporters aan tye moedigen.