DORDRECHT – Na twee bijna evenementloze jaren kunnen we ons gelukkig weer opmaken voor een jaar vol dingen om naar uit te kijken. Te beginnen met Dordrecht Pakt Uit. Komende zaterdag staat de Dordtse binnenstad in het teken van proeven, shoppen en beleven. (Foto: Dordrecht Marketing & Partners)

Het wordt zaterdag 16 april weer extra gezellig in de binnenstad als de ondernemers de voorjaarseditie van Dordrecht Pakt Uit organiseren. Het betekent niet alleen muziek en entertainment in de straten, maar ook veel leuke activiteiten en acties in de winkels. Van oesterproeverij tot aquarelworkshops en van kortingsacties tot livemuziek. Tijdens Dordrecht Pakt Uit word je voortdurend verrast. “Mensen hebben zin om weer leuke dingen te doen en gezellig te shoppen en te genieten van de horeca’, vertelt medeorganisator Andrea Klingler, zelf eigenaar van Hip! Weddingdesign. “Daarom willen we het paasweekend extra leuk maken in de binnenstad. Met muziek, straatartiesten en verrassende acties en activiteiten in de winkels.”

Lentefair
De ondernemers in de Vleeshouwersstraat organiseren bijvoorbeeld een lentefair met kraampjes, bloemen en leuke producten. Ook op de Voorstraat West kun je allerlei leuke dingen doen. Zo zijn er kinderactiviteiten bij Kat in ’t Bakkie, kun je aquarelworkshops doen bij Galerie Iroha, komt kunstenaar Ruud van Unen prachtige vogels tekenen bij De Woonmol en zie je bij De Kleister hoe keramiek maken met de draaischijf in zijn werk gaat.

Dordtse Huisjes
Bij cadeauwinkel Gemivaria mag je zelf aan de slag om paasdecoratie te maken en bij Bahlmann Mode showen mannequins de nieuwste collecties. Bij Opa & An komt de tekenares van de Dordtse Huisjes tekenen en Kind Zo Blij houdt een grote stocksale. Verderop op de Voorstraat kun je bij JouWinkel genieten van livemuziek en geeft Stoer Spul 10 procent korting op de hele collectie.

Proeverijen
De Vriesestraat pakt ook uit met leuke acties en proeverijen. Zo zijn er mini-proeverijen bij Rutte, kun je lekkere Mandazi-bolletjes proeven bij Klein Afrika en is er een dj bij JES Brandstore. Bi TianDe by Adri kun je tijdens Dordrecht Pakt Uit terecht voor een gratis gellak-behandeling. Modezaken Jet’s Fans en Habets Herenmode pakken ook uit met nieuwe collecties en hapjes en drankjes. Loop vooral ook even langs bij restaurant La Bohème aan de Steegoversloot voor een oesterproeverij met bubbels.

Laat je verrassen

“Er komen nog steeds leuke acties en activiteiten bij, dus kom gezellig langs en laat je verrassen! En stap vooral eens een winkel binnen waar je normaal niet komt”, zegt een enthousiaste Andrea. “Wie weet wat voor leuke dingen je ontdekt!” Op www.dordrechtpaktuit.nl vind je een greep uit de vele activiteiten.

Alles komt terug

In maart maakten de verkiezingsposters op de grote borden verspreid over de stad plaats voor een lijst met evenementen. Want Dordrecht is een echte evenementenstad en zet deze dus graag in de spotlights. Het is een zware periode geweest voor organisatoren, maar mede doordat de gemeenteraad extra financiële ondersteuning beschikbaar heeft gesteld voor evenementen hebben zijn fundament om hun event weer op te kunnen bouwen. En daardoor kunnen wij ons weer opmaken voor een bruisend evenementenjaar. “Alle bekende evenementen komen weer terug”, zegt Gerben Baaij van Dordrecht Marketing & Partners. “Sterker nog, er komen ook wat nieuwe evenementen bij. Alleen over de vorm van de Kerstmarkt zijn we nog aan het nadenken. Daarover binnenkort meer.” Op de ‘verkiezingsborden’ staan nu de (grote) evenementen tot eind mei. Tegen die tijd komt de nieuwe agenda op de borden te hangen.

(Foto: Stolk Fotografie)