DORDRECHT – Op 20 augustus wordt jaarlijks bij het standbeeld van Johan en Cornelis De Witt op de Visbrug herdacht dat op die datum in 1672 de van oorsprong Dordtse broers in Den Haag werden vermoord door een opgefokte menigte. Zo ook op zaterdag 20 augustus aanstaande. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

De herdenking bij het standbeeld vindt plaats van 19.00 en 20.00 uur. Na een korte inleiding door initiatiefnemer Ben Corino, onder andere presentator van radioprogramma Studio De Witt, en een nummer van singer-songwriter Francesco Daniel, gevolgd door spreker Saskia Lensink, journalist en auteur van het boek Dochters van Dordrecht. Andere sprekers zijn Bart Damen, een in Dordrecht geboren Amsterdamse historicus en verre nazaat van De Witt, en Xuan Tran, die zijn speciaal voor deze avond geschreven gedicht De Rode Tranen voordraagt. Tussendoor zingt Francesco Daniel nog twee nummers.

Na afloop van de herdenking bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de De Witt-wandeling, georganiseerd door Ontdek Dordrecht, dat historische rondleidingen door Dordrecht organiseert.