Actueel

reageer als eerstvr 21 mei 2021

Jongeren organiseren gezellige activiteiten voor Parkhuisbewoners  

DORDRECHT – Geen maatschappelijke stage, vanwege corona, maar de uitvoering van een project. Voor die uitdaging stonden onder meer Yasmin Amiri, Yilin Chen, Lara Graafland, Meike Mingaars en Naya Othman. De VWO-4 scholieren van het Stedelijk Dalton Lyceum bedachten Eetsamenlijk. Woensdag vonden er voor bewoners van het Parkhuis twee georganiseerde activiteiten plaats: bloemenschikken en een high tea. (Foto’s: Thymen Stolk)

Yasmin: “Aan het begin van het schooljaar zijn we gaan nadenken hoe we het project konden invullen. We merkten dat ouderen eenzaam zijn door corona. We willen dit tegengaan met ons project Eetsamenlijk. Ons doel: ouderen blij maken!” De leerlingen zochten contact met het Parkhuis, dat enthousiast op het voorstel van de scholieren reageerde. “Een begeleider van het Parkhuis heeft ons vervolgens goed verder geholpen met het samenstellen van de activiteiten. Twee groepen, met acht ouderen per groep, gingen aan het begin van de middag bloemschikken. Een derde groep kreeg een high tea aangeboden, die gesponsord is door de Jumbo aan de Merwedestraat. Een aantal basisscholieren heeft ons hierbij geholpen. Zo konden we met ons project nog meer doelgroepen bereiken.” Een coach van school kwam langs om de organisatoren ‘aan het werk’ te zien. De geslaagde middag werd afgesloten met een vrolijk muzikaal optreden.

De scholieren gaan nu nog een verslag schrijven voor de wijkkrant. Om het bezoek aan het Parkhuis veilig te laten verlopen is op de dag zelf door de betrokken scholieren een zelftest gedaan.

Geef een antwoord