DORDRECHT – Op 30 juni en 1 juli presenteren theaters en podia programma’s door heel Nederland met verhalen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond deze nationale herdenking en wil zoveel mogelijk mensen in het hele land betrekken.

ToBe cultuurcentrum in Dordrecht maakt een performance voor ‘Theater voor Keti Koti’ en iedereen van 12 tot en met 21 jaar kan deelnemen. Theaterervaring is niet nodig. Ook wie meer heeft met spoken word, dans of zang kan deelnemen. Samen met theatermaker Marcos Valster werken de deelnemers in vier repetities toe naar het optreden. De repetities zijn op donderdag 2,9,16 en 23 juni van 18.30 tot 20.30 uur in het Energiehuis. Op donderdag 30 juni is de performance. Deelnemen kosten eenmalig 10 euro. Aanmelden kan via www.tobe.nl.

Gebroken ketenen

Keti Koti betekent in het Sranantongo ‘gebroken ketenen’ en staat voor de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de afschaffing in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Tijdens de repetities zal er over het onderwerp gesproken worden en de verhalen zullen de deelnemers doorgeven aan het publiek.