DORDRECHT – Met ingang van dit jaar sponsort Jumbo Foodmarkt Dordrecht alle schoolsporttoernooien met groente en fruit. Hierin wordt samengewerkt met JOGG-Dordrecht en Dordt Sport. (Foto: Stolk Fotografie)

JOGG-Dordrecht zet zich al tien jaar in om de omgeving van kinderen in Dordrecht gezonder te krijgen. Een gezonde omgeving rond sportevenementen sluit hier bij aan. Deze hebben een groot bereik, zijn zichtbaar en inspireren tot een positieve boodschap om sport te associëren met een gezonde leefstijl. Een sportevenement gezonder insteken voor deelnemers en bezoekers is dus een mooie kans. JOGG-Dordrecht is dan ook blij met deze samenwerking met Dordt Sport en Jumbo Foodmarkt Dordrecht.

Schoolsport bestaat al ruim vijftig jaar in Dordrecht en is van oudsher begonnen met de traditionele sporten als voetbal, korfbal, hockey en volleybal. Maar er zijn er steeds meer bij gekomen, waaronder tafeltennis, schaken en rugby. Jaarlijks bereiken deze schoolsporttoernooien ruim 5.500 kinderen. Deze woensdag is de aftrap van de samenwerking tijdens het schoolsporttoernooi bij VV Dubbeldam, onderdeel van het grootste schoolsporttoernooi van Dordrecht bij zes voetbalverenigingen.