Actueel

reageer als eerstwo 7 apr 2021

Kamers met Aandacht gezocht voor jongeren

DORDRECHT – Afgelopen week hebben de spelers van FC Dordrecht de aftrap gegeven voor de wervingscampagne ‘Kamers met Aandacht’ van de gelijknamige stichting. Doel van de stichting is om kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook (nog) niet helemaal zelfstandig kunnen wonen aan een kamer te helpen. FC Dordrecht trapte de campagne symbolisch af tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar.

De campagne ‘Kamers met Aandacht’ is mogelijk dankzij steun van de gemeente Dordrecht. Bedoeling is om minimaal tien kamers per jaar te vinden voor jongeren in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard. Stichting Kamers met Aandacht werkt samen met jeugdzorgorganisatie Enver. Daarnaast zijn Stichting MADS van FC Dordrecht, Samen Dordt, woningbouwcorporatie Trivire en Netwerk Dordtse Helden betrokken bij de zoektocht naar kamers voor de jongeren. De jongste spelers van FC Dordrecht, die net op zichzelf zijn gaan wonen, hebben een video gemaakt waarin ze aangeven hoe belangrijk hulp bij het zelfstandig worden kan zijn. Het filmpje is te zien op de Facebookpagina van FC Dordrecht en stichting MADS.

Persoonlijke aandacht

Iedereen kan een kamer met aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden. Voorwaarde is dat de kamer voor minimaal een jaar wordt verhuurd en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. De jongere krijgt begeleiding van een jeugdhulpverlener, die al bij hem of haar betrokken is. De persoonlijke aandacht kan komen van de verhuurder of van inwonende huisgenoten. Verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht.

Start volwassenheid
Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat. Peter Heijkoop, wethouder sociale zaken van Dordrecht: “Met Kamers met Aandacht bieden we deze jongeren een goede start van het volwassen leven. Na een periode van aandacht en begeleiding zijn de jongeren voldoende voorbereid op zelfstandig wonen”.

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl.

Fotobijschrift:
In de video vertellen jeugdige FC Dordrecht-spelers wat het betekent als je op jezelf gaat wonen.

Geef een reactie